Stentøjs skulpturer Nordisk

Eksempler på skulpturer i stentøj der er inspireret af den Nordiske mytologi - Størrelsen varierer fra  30-60 cm

Ved klik vises billederne i stor størrelse

Loke sønderbryder jorden ved Ragnarok, men en ny jord - en ny begyndelse vokser frem af ruinerne af den gamle

Mjølner og ambolten. Kæderne knuses. Viser symbolsk hvordan Thor bryder de kæder der binder Midgårds folk. Havamal vers nr. 76. 

Yggdrasil med den hængte Odin og de 3 brønde med henholdsvis Mimer, de 3 norner og dragen

Loke i sin dobbelte natur

Loke sønderbryder jorden ved Ragnarok, men en ny jord - en ny begyndelse vokser frem af ruinerne af den gamle

Loke skildret med sin naturs dobbelthed og sine kaosbørn.

Klik for vidio

Mjølner og ambolten. Kæderne knuses. Viser symbolsk hvordan Thor bryder de kæder der binder Midgårds folk. Havamal vers nr. 76. 

De 9 bølger. Døtre af Ran og Ægir

nordisk mytologi er verdenstræet Yggdrasil (også kendt som livets træ, skæbnetræet og verdenstræet) et vældigt asketræ eller måske snarere den evigtgrønne Yr / Almindelig taks.[1] Odins tilknytning til træet fremgår af navnet. "Yggdrasil" betyder "Yggs hest", og Ygg (= den skrækkelige) er et af Odins mange tilnavne. Når verdenstræet kaldes "Odins hest", ligesom galgen kaldes "hængt mands hest", henviser det til Odins selvofring, da han hængte sig for at vinde visdom.[2]

Træets krone, der altid er grøn, når helt op til himlen, og dets tre rødder ender i tre forskellige verdener. En af rødderne går til Asgård, gudernes hjem; den anden til Jotunheim, hvor jætterne bor; og den tredje går til det underjordiske Hel. Under hver rod springer en kilde frem. Under jætternes er det Mimers brønd med visdommens vand; under Asgård er det Urds brønd, hvor guderne samles til ting og afsiger dom. Urd er den norne, der kender verdens og menneskernes skæbne. Fra Urds brønd henter nornerne hver dag vand til træet, og den dug, der falder fra dets blade, holder Jorden grøn. Nederst under træet ligger helvedesbrønden Hvergelmer, hvor dragen eller slangen Nidhug gnaver på træets rod.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør og Duratro, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen Ræsvælg (= ligsluger), der er en jætte i ørneskikkelse, som med vingeslagene forårsager vind og storm; og på dens næb sidder høgen Vedfolner (= vejrfalmet, bleget af vejr og vind) og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden. Et lille egernRatatosk (= gnavertand), piler op og ned ad stammen og bringer nyt fra rødderne til toppen. Ved træets fod ligger seks store og mange mindre slanger.[3]

Under Ragnarok bliver træet revet op med rode og brændt som følge af de store skovbrande.

Vølven som Odin vækker for at kende om verdens skabelse og undergang